Ravintola Vinkkeli ja muut synttäriviikonlopun kohokohdat
Alkuruokana graavattua lohta ja sinappikastiketta |
Synttäripäiväni sattui tänä vuonna torstaille, joten varsinainen "juhlinnan" olin suunnittelut viikonloppuun. Minulle paras tapa juhlia vanhenemista oli tänä vuonna viettää kokonainen äiti-tytär-viikonloppu Helsingissä hyvästä ruuasta ja seurasta nauttien. Äiti matkusti Porista luokseni Helsinkiin ja synttärisankarina olin saanut jo aiemmin suunnitella viikonlopun ohjelman ainakin ruuan suhteen. Aleshoppailu vaati veronsa ja koko viikonloppu meni tuttuun tapaan ansiokkaasti herkutellen. Olen ehtinyt lyhyenä aikanani helsinkiläisenä testata jo yllättävän montaa ravintolaa ja samalla draivilla jatketaan tästäkin eteenpäin. Materiaalia siis riittää tänne bloginkin puolelle, aikaa tosin ei tunnu riittävän...
Menun toinen annos oli purjokeittoa siian mädillä |
Illallisravintolaksemme olin onnistunut saamaan Helsingin uusimpiin kuuluvan Ravintola Vinkkelin (Pieni Roobertinkatu 8, 00130 Helsinki), josta olin ehtinyt lukea kehuja muutamaankin otteeseen. Lisäksi kuvien perusteella paikka näytti juuri sopivalta lauantai-illanviettopaikalta äidin kanssa.
Tämän osalta en mennyt yhtään pieleen, sillä paikkana Ravintola Vinkkeli oli juuri sopivan tunnelmallinen ja hienostunut juhlistamaan vanhenemista äidin kanssa.
Onnellinen vanhus |
Ihana äiti shoppailemassa |
Pääruokana ankanrintaa ja maissia |
Vinkkeli tarjoaa perinteistä ruokaa rehdillä ja aidolla otteella ja se näkyi ja maistui. Itse ravintolasta jäi mieleen erittäin miellyttävä tunnelma ja loistava palvelu. Ruoka oli huolella tehtyä ja laadukasta, kuten palvelukin.
Sunnuntaisin olen ottanut jo miltei tavaksi käydä testaamassa Helsingin brunssitarjontaa. Täällä sitä riittää (ainakin vielä) ja vaikka itselle buffettyyliset brunssipöydät koituvat aina todellakin kohtaloksi, on aina sunnuntaina kiva päästä nauttimaan oikein olan takaa valmiiseen pöytään.
Äidille ja minulle olin varannut pöydän Etelärannassa upealla sijainnilla olevasta Block by Dylanista. Kuulemani ja näkemieni kuvien perusteella tarjonta vaikutti runsaalta ja monipuoliselta, ja sitä se todellakin oli! Verrattuna muihin brunssikokemuksiini Helsingissä, oli tänä todellinen yllätys. Erilaisia salaatteja riitti, oli perinteisiä ja vähän erikoisempiakin vaihtoehtoja. Lämpimiä ruokia oli myös kiitettävästi ja leipävalikoima riittävä päällisineen. Aasilaistyylinen lohi ja kana olivat omia suosikkejani. Valittavana oli lisäksi perinteisiä myslejä luonnonjogurttien ja marjojen kanssa.
Aina runsas tarjonta ei kuitenkaan tee brunssista hyvää. Nykyään monissa paikoissa panostus on siirtynyt määrään laadun sijasta ja itse ainakin mielummin arvostan itsetehtyä ja tuoretta valikoimaa valmissalaattien tai pakasteleipien sijaan. Joltain osin tämä näkyi myös Block by Dylanin tarjonnassa.
Itselleni jälkkäripöydän tarjonta näyttelee suurta roolia ja valittavaa onneksi riitti. Erityisesti tuhti brownie oli (yllättäen) oma suosikkini ja omalla kohdallani jälkkäreitä tulee aina tankattua monta kierrosta. Block by Dylanin brunssilta ei siis todellakaan tarvitse poistua nälkäisenä ja sen tarjonnasta löytyy varmasti jokaiselle jotain. Iso tila sopii hyvin myös isommalle porukalle ja lapsien kanssa varmasti myös helppo vaihtoehto. Tilaa ainakin riitti kyseisenä sunnuntaina, mutta varauksen saa helposti hoidettua nettisivuilla varmuuden vuoksi.
Ensi viikonloppuna on taas luvassa ruokajuhlaa tuttuun tapaan, kun toinen todellinen ruokakriitikko Ainoleena saapuu nauttimaan Helsingin tarjonnasta. En paljasta vielä, mitä on luvassa vaan saatte jäädä odottamaan. Varmimmin mukaan pääsee seuraamalla menoa Snapchatissa ja Instagramissa @karkkia
Palaillaan!
Kesäisen menun täydensi savariini tuoreella raparperilla ja mansikoilla |
Kuoharia ja suklaata tietenkin |
After dinner tradition - Cheese & Chocolate |
Sunnuntaisin olen ottanut jo miltei tavaksi käydä testaamassa Helsingin brunssitarjontaa. Täällä sitä riittää (ainakin vielä) ja vaikka itselle buffettyyliset brunssipöydät koituvat aina todellakin kohtaloksi, on aina sunnuntaina kiva päästä nauttimaan oikein olan takaa valmiiseen pöytään.
Äidille ja minulle olin varannut pöydän Etelärannassa upealla sijainnilla olevasta Block by Dylanista. Kuulemani ja näkemieni kuvien perusteella tarjonta vaikutti runsaalta ja monipuoliselta, ja sitä se todellakin oli! Verrattuna muihin brunssikokemuksiini Helsingissä, oli tänä todellinen yllätys. Erilaisia salaatteja riitti, oli perinteisiä ja vähän erikoisempiakin vaihtoehtoja. Lämpimiä ruokia oli myös kiitettävästi ja leipävalikoima riittävä päällisineen. Aasilaistyylinen lohi ja kana olivat omia suosikkejani. Valittavana oli lisäksi perinteisiä myslejä luonnonjogurttien ja marjojen kanssa.
Aina runsas tarjonta ei kuitenkaan tee brunssista hyvää. Nykyään monissa paikoissa panostus on siirtynyt määrään laadun sijasta ja itse ainakin mielummin arvostan itsetehtyä ja tuoretta valikoimaa valmissalaattien tai pakasteleipien sijaan. Joltain osin tämä näkyi myös Block by Dylanin tarjonnassa.
Itselleni jälkkäripöydän tarjonta näyttelee suurta roolia ja valittavaa onneksi riitti. Erityisesti tuhti brownie oli (yllättäen) oma suosikkini ja omalla kohdallani jälkkäreitä tulee aina tankattua monta kierrosta. Block by Dylanin brunssilta ei siis todellakaan tarvitse poistua nälkäisenä ja sen tarjonnasta löytyy varmasti jokaiselle jotain. Iso tila sopii hyvin myös isommalle porukalle ja lapsien kanssa varmasti myös helppo vaihtoehto. Tilaa ainakin riitti kyseisenä sunnuntaina, mutta varauksen saa helposti hoidettua nettisivuilla varmuuden vuoksi.
Ensi viikonloppuna on taas luvassa ruokajuhlaa tuttuun tapaan, kun toinen todellinen ruokakriitikko Ainoleena saapuu nauttimaan Helsingin tarjonnasta. En paljasta vielä, mitä on luvassa vaan saatte jäädä odottamaan. Varmimmin mukaan pääsee seuraamalla menoa Snapchatissa ja Instagramissa @karkkia
Palaillaan!
Karoliina
Kommentit
Lähetä kommentti