Tänä vuonna halusin juhlistaa viikon päästä koittavaa (apua...) vanhenemistani itselleni mieluisimmalla tavalla. Minullehan tämä tarkoittaa ehdottomasti ruuasta ja herkuista nauttimista minulle tärkeimpien ihmisten seurassa. Juhlabrunssi oli oikeastaan tuplajuhlabrunssi, sillä järjestimme brunssin yhdessä siskoni kanssa tarkoituksena juhlistaa samalla hänen menestystästään body fitneksen SM- ja EM-kisoissa.
|
Suomen mestari brunssipöydän äärellä |
|
Vaniljamoussekupit joiden pohjalle laitoin mysliä ja päälle marjoja |
Brunssin valmistelut aloitettiin jo perjantaina. Menua olin ehtinyt jo suunnitella hyvissä ajoin ja työjärjestys oli suunniteltu valmiiksi, jotta ehtisin valmistella kaiken niin, ettei sunnuntaille jäisi lähinnä esillelaittoa ja viimeistelyä.
|
Pulled pork uunituoreena. Aloitin valmistelut jo perjantaina laittamalla lihan marinoitumaan jääkaappiin. Marinadiin laitoin vähän oman fiiliksen ja aiemman kokemuksen mukaan vähän kaikenlaista. Mm. mausteita, barbecue-kastiketta, siirappia, soijakastiketta, sinappia, chilikastiketta... Taisin pitää lihaa noin 10 tuntia uunissa välillä lämpötilaa säädellen.
Googlettamalla löytyy monia hyviä reseptejä ja suosittelen ehdottomasti.
Pulled porkkia hamppariin, pitsaan tai ihan vaan leivän päälle, nam! |
|
Wingsejä |
|
Maukkaat ja helpot nakkipiilot muokkautuivat salamikääröiksi ja fetapinaatti-nyyteiksi.
Lisäksi tein pellillisen suolaista piirakkaa ruispohjalla. |
|
Ihan kaikesta ei tarvinnut vastata itse, sillä siskoni panosti myös tarjoiluihin.
Kuvassa jauhelihatacosalaatti ja guacamole à la Janina. |
|
Tietenkin suklaata |
|
Ihan kaikkeen ei riittänyt aikaa ja siksi sämpylät, croissantit ja karjalanpiirakat eivät olleet omatekoisia. Varsinkin karjalanpiirakoiden kohdalla parempikin ehkä näin haha :D Ehkä joskus onnistun niiden tekemisessä... |
|
|
|
|
|
Brunssin ehdoton vaatimus on juustotarjotin ja valikoima hilloja! |
|
Hyydytetty juustokakku on siitä hyvä, että se valmistuu jääkaapissa yön yli ja sen voi tehdä hyvissä ajoin ennen tarjoilua.
Tein tällä kertaa mansikkajuustokakun, koska Janina oli toivoinut "jotain raikasta". |
|
Sulava mudcake - oma lempparini! Helppo ja nopea tehdä ja maistuu seuraavinakin päivinä!
Poikkesin perinteisestä ja tein Nutella-mutakakun minttusuklaalla. |
|
Daim-muffinssit à la Janina |
|
Yksinkertaisen hyvää. Digestive-keksejä mascarpone-juustolla ja mansikoilla. |
Moni ystävistämme pääsi onneksi paikalle ja haluankin vielä kiittää kaikkia, olette parhaita! Lisäksi saatiin vielä ihania lahjojakin, joten kiitos niistä. Pääsen hemmotteluhierontaan ja tytöt tuntevat meidät kyllä hyvin, sillä saimme lahjaksi laatikollisen(!!!) suklaata. Minut ja siskoni tuntien tästä laatikosta riittää meille ehkäpä muutamaksi illaksi.. Monia suosikkeja oli mukana ja muutama sellainenkin, jota ei ole vielä tullut maistettua. Itseasiassa pääsimme jo korkkaamaan lahjan sunnuntaina sen jälkeen kun brunssin viimeisetkin juustojen ja kakkujen jämät oli saatu syötyä.
Ja brunssin järjestämistä kotona suunnitteleville aikataulutus ja suunnittelu ovat mielestäni ehdottomasti tärkeimmät. Hyvillä esivalmisteluilla ei synny viime hetken paniikkia. Tietenkin monipuolisen brunssin saa järjestettyä helposti, jos haluaa käyttää valmiita tuotteita. Itse kuitenkin arvostan brunsseillakin mielummin laatua kuin määrää siinä mielessä, että nautin mielummin esimerkiksi muutamaa itse tehtyä kakkua monien pakastekakkujen sijaan. Paras vaihtoehto on tietenkin järjestää brunssi nyyttärimeiningillä. Itse aijon lähiaikoina mennä testaamaan Porin brunssitarjontaa, jota en Vaakunaa lukuunottamatta ole vielä päässyt testaamaan. Ainakin Cafe Elbaan on tarkoitus suunnata ja Toreron tapasbrunssi houkuttelee myös.
|
Lahja minun makuuni! |
Olisi ihanaa jos voisit laittaa postauksien oheen reseptejä tekemistäsi kakuista, piiraista ja mm. pulled porkista :). Hyvältä näyttää! Onnea molemmille!
VastaaPoistaKiitos paljon :) Mulla on vaan ongelmana etten ikinä noudata mitään tiettyä reseptiä, vaan sovellan aina samalla tehdessä. Jälkikäteen on vaikea muistaa määriä ym. kun heittelen kulhoon jauhoja ja muita sen kummemmin mittaamatta. Yritän seuraavaksi saada koottua jonkin näköisiä selkeitä reseptejä, sillä tiedän että monilla tälläinen suurinpiirteinen leipominen ei oikein tahdo onnistua.
PoistaYleensä sovellan muista blogeista löytämiäni ohjeita, ja esimerkiksi tämä piirakkapohjaohje on ehdoton lempparini. Voin korvaaminen oliiviöljyllä toimii tässä ja ruispohja on muutenkin mielestäni maukkaampi. Ohjeesta tulee melko pieneen piirakkavuokaan sopiva, joten lisää aineksia tai tee tuplataikina isompaan vuokaan. Pellilliselle saa tehdä ainakin kolmin- tai nelinkertaisena.
Ruispiirakkapohja
2 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
3 rkl oliiviöljyä
1,5 dl kylmää vettä
1 tl suolaa
Sekoita kylmä vesi ja muut ainekset keskenään ja painele taikina piirasvuokaan.
Täytteeksi käy sitten mitä vaan (vaikka sitä pulled porkkia!). Lisäksi teen kermamunaseoksen. Eli purkki kermaa ja 2 kanamunaa. Lisäksi tykkään laittaa erilaisia tuorejuustoja sekaan. Täytteistä lemppareita ehdottomasti parmankinkku, vuohenjuusto (oikeastaan kaikki juustot), päärynä... Tässä saa soveltaa kunnolla!
175 astetta ja noin 40-60min uunissa. Joskus olen pitänyt pohjaa hetken ensin yksinään uunissa ennen täytteiden laittamista.