Ravintola Savoy Helsingin kattojen yllä





Torstai-illan kruunasi vierailu Ravintola Savoyhin (Eteläesplanadi 14).  Paikka on ollut mielessä jo kauan yhtenä niistä Helsingin ravintoloista, joissa ehdottomasti haluan päästä vierailemaan. Odotin ennen kaikkea upeaa miljöötä, rauhallista tunnelmaa ja laadukasta ruokaa perinteisin suomalaisin mauin. Ja tätä todella sain. Vuonna 1937 avattu ravintola oli kokonaisuudessaan yhtä arvokas ja ainutlaatuinen kuin sen ikäkin antaa ymmärtää. Alvar ja Aino Aallon sisustus yhdistettynä upeisiin maisemiin korkeuksissa tekevät Savoyista ravintolan, jonne kannattaa suunnata jos haluat nauttia kotimaisista raaka-aineista klassisella tyylillä. 
Keittiön tervehdys
Ravintolan oma kesäinen yrttipuutarha oli nyt parhaimmillaan ja siksi valitsimme tarjolla olevan Savoyn  Puutarha-menun, jonka jokainen annos oli rakennettu omassa puutarhassa kasvatettujen yrttien ympärille. Illallisen päätteeksi pääsin vielä tutustumaan kesäpuutarhaan, josta illan aikana nautitut yrtit olivat peräisin. Valaistus ei illan pimetessä ollut enää otollisin kuvien laatua ajatellen, mutta eiköhän nämä otokset anna jo teille tarpeeksi kuvaa siitä, että hyvännäköisistä (ja myöskin makuisista) annoksista sai tämän menun osalta nauttia.
Ruohosipuli - Vasikkatartar, kukkakaali-piparjuurivaahtoa ja pikkelöityjä korvasieniä
Iisoppi - Haudutettua hummeria ja hummerivaahtoa
Menu välissä raikas yllätysannos
Kirjotinjami - Paistettua riekonrintaa Enontekiöltä, kanttarellipaistosta ja vadelmakastiketta.
Pre-dessert, jossa mm. kirsikoita ja suklaata
Basila-minttu - Paahdettua valkosuklaata, metsämansikkaa ja marenkia
Jälkiruokien jälkeen saimme maistaa vielä käsintehtyjä konvehtia. Ja tämä jos mikä nostaa pisteitä tämän suklaarakastajan mielessä! Koko menu oli kaikessa kesäisyydessään laadukas, perinteinen ja  puhtaan suomalainen. Se tarjosi monia uusia makukokemuksia ja erityisesti omien yrttien hyödyntäminen ja menun rakentaminen niiden ympärille saa minulta kiitosta. Voin siis suositella Savoyta niihin vähän spesiaaleimpiin tilanteihin kun todella haluat luottaa siihen, että palvelu, ruuan laatu ja tunnelma ovat kohdallaan. Menu oli ehdottomasti hintansa arvoinen ja erikoisten raaka-aineiden käyttäminen on aina asia, jota arvostan erityisesti erilaisia menuja nauttiessani. Upea kokemus, tunnelma ja hyvä palvelu ovat mielestäni osa illallisesta maksettua hintaa.
Näkymät Savoyn terassilta olivat todellakin kohdallaan.
Lämmin ilta Helsingissä ja uloskin uskalsi lähteä mekossa. 
Tässä välissä on ehditty jo käydä Porissa nauttimassa mummin "muutaman" kakun ja piirakan herkkupöydästä, omista uusista testikokkailuista ja Pori Jazzien tarjonnasta. Lisäksi ehdein vierailla Tampereella 2H+K-ravintolassa nauttimassa Näsijärven kuhaa. Tampereen ravintolatarjontaan saa palata taas myöhemmin syksyllä, kun sisko saa itsensä asetettua taas sinne.

Sitä odotellessa odottelen tulevia päiviä. Pöytää on ehditty varata jo Ravintola Gröniin, brunssille Soutpark-ravintolaan ja Ravintola Ragúun. Eli niitä odotellessa! Parhaiten seuraat pysyt menossa seuraamalla minua Snapchatin kautta --> karkkia

Palaillaan
Karoliina

Kommentit

  1. Moikka, osaisitko suositella Turusta hyvää brunssipaikkaa tämän viikon sunnuntaiksi? :) Nick's food designin brunssi olisi houkutellut, mutta on tauolla kesäsunnuntait.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Harmi, että se on tauolla. Blanko olisi hyvä, mutta kuulemma sekin on tauolla.. Turussa ei harmi kyllä montaa vaihtoehtoa ole :( Fontana on "varma" valinta, muttei niin hyvä mielestäni. Kannattaa tsekata onko Aula Cafessa sunnuntaisin brunssia, siitä oon tykännyt. Samppalinnan ravintolassa on myös brunssia ja 3 linja-nimisessä ravintolassa. Kannattaa tosin tarkistaa niidenkin tilanne, ettei tule turhaa reissua. Toivottavasti löytyy joku hyvä paikka! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit