Taste of Helsinki 2016

Hella & Huone - "Roskakala" Roskakalakroketti, hernekeittoa, piparjuurikreemiä ja versosalaattia
Terkkuja Helsingistä! Viime vuonna tämä ruokarakastajan unelmatapahtuma jäi minulta kokematta ja siksi tänä vuonna liput hankittiin lauantain iltakauttaukseen jo hyvissä ajoin. Taste of Helsingissä oli tänäkin vuonna mukana Suomen parhaimpia ravintoloita, joiden annoksia oli mahdollista nauttia koko illan. Edes koko illan kestänyt sade ei estänyt ruokajuhlintaa. Saattoipa olla, että hirveässä säässä nautittuna annokset maistuivat vielä paremmilta...
Murun Parmesan risottoa, helix-etanoita ja persiljalientä ja
Pastorin Chipirones eli rapeiksi paistettuja pieniä mustekaloja, aiolia, chiliä ja kevätsipulia
Suosikkiannoksia tai ravintoloita on mahdoton lähteä nimeämään ja maisteltuja annoksia kerääntyi sen verran, ettei kahden käden sormet riitä laskemaan. Mieleen jäivät erityisesti Tocan karitsa-annos, Grönin kuusenkerkkä-jälkkäri, Bistro O matin haukiburgeri vol 2. ja jälkkäriannos à la Ravintola Kolmon3n. Nautein myös Tallinnalaisen Ravintola Ö:n hirvenliha-annoksesta, jota olinkin jo aiemmin päässyt fiilistelemään ravintolassa vieraillessani.
Bistro O matin Haukiburgeri Vol.2.
Toca - Ahvenanmaan karitsaa, munakoisoa ja valkosipulia
Hella & Huone "Sikala" eli glaseerattua porsaanniskaa ja rapeaa korvaa, savusitruunalientä ja nokkosta
Grönin huippuannokset eli tattaririeskaa, perunasalaattia ja lipstikkaa,
liha-annoksessa suolattua possua, vehnää, karamellisoitua kevätsipulia ja savustettua luuydinkastiketta. Nimikkoannoksessa nautaa, litulaukkaa, kevätkaalia ja hapankermaa.
Jälkkäri Grönin tapaan: Kuusenkerkkäetiikalla maustettua jäädykettä,
kuusenkerkkäkinuskia ja ruista.
Ravintola Kolmon3n: Punajuuri-kyssäkaali avoburgeri ja
kirsikkasavustettua häränkylkeä, perunamuusia ja punasipulia
Kolmos3n sekamelskaksi nimetty jälkkäri
Upeiden annosten lomassa pääsi nauttimaan maistiaisia näytteilleasettajien teltoissa ja mukaankin tarttui macaroneja ja suklaata. Tästä ruokafestivaalista tuli itselleni ehdottomasti yksi suosikkitapahtumista, jota toivon pääseväni kokemaan vielä uudelleen myös ensi vuonna.
Murun Kani-kroketti ja dijoinnaise
Restrain Ö - Suolattua hirvenlihaa saarenmaalta,
mustavalkosipulikastiketta, villivalkosipulin versoja ja jäkälää

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit