Food & Fun Turku 2015 -festivaalin viettoa Ravintola Ludussa


Tänä syksynä olin päättänyt, että Food&Fun -festivaali ei mene minulta ohi. Viime vuonna onnistuin heräämään tapahtumaan vasta kun se oli käynnissä ja en päässyt testaamaan festivaalia ja sen tarjoamia menuja. Tänä vuonna onnistuin saamaan pöydän lauantaille Ravintola Ludusta. Ludusssa olen vieraillut ennenkin ja muistelin jo silloin ihastuneeni heidän tarjoamaan ruokaan ja ravintolan tunnelmaan. Ludussa oli teemana "70's soul kitchen", josta tiedotettiin jo aiemmin pöydän varanneille. Itsekin hain vähän 70-luvun fiilistä pukeutumiseen ja mielestäni teema oli huomioutu hienosti myös ravintolassa. Tarjoilijoiden pukeutuminen ja livemusiikki loivat tunnelmaa.

Food & Fun on siis kansainvälinen ruokatapahtuma, joka on rantautunut myös tänne Turkuun. Tässä suora lainaus tapahtuman nettisivuilta "Kansainvälinen hyvän ruoan festivaali kokoaa hyvän ruoan rakastajat saaristokaupunki Turkuun viikoksi syksyllä 2015. 12 paikallista ravintolaa ja 7 cocktailbaaria saavat vieraikseen ulkomaalaiset huippu keittiö- ja baarimestarit tuomaan oman twistinsä Suomen ruokakartalle!" 

Mukana olevat kansainväliset keittiömestarit siis luovat ovat 4 ruokalajin menunsa paikallisista saariston raaka-aineista mukana olevissa ravintoloissa. Tapahtumassa on myös kilpailuhenkeä, sillä vuoden Food & Fun Turku -tekijät ratkaistaan Turun Ruoka ja Viinimessuilla niin keittiömestareiden, kuin baarimestareidenkin osalta. Tänä vuonna voitto napsahti (yllättäen...) Kaskiksen Fredrik Johanssonille ja baarimestaruus Roberto Vallelle Bar4:ään.
Valmiina iltaan

Poseeraus teeman mukaisesti

Illan menu oli paljastettu jo etukäteen
Ja täydellinen seura. Takana häärii illan menun luonut Hamilton Johnson, joka oli saapunut Turkuun Washington DC:stä.

Keittiön tervehdys

Ensimmäinen ruokalaji:  Kylmäsavustettua haukea, osterivanukasta, savustettua mätiä ja tilli-vermuttikastiketta. Mielestäni menun parhaimmistoa.

Oluessa haudutettua possunposkea, pikkelöityä luumua, rapeaa possu-hasselpähkinämysliä ja korianterilientä
Ilta oli järjestetty onnistuneesti ja uusia annoksia tarjoiltiin ihan hyvällä tahdilla vieraille. Tosin itse aina vaatisin hieman enemmän aikaa syödä ilman kiirettä, mutta kattauksen keston huomioiden ymmärsin tilanteen tässä tapauksessa. Olimme siis varanneet pöydän aiempaan kattaukseen (klo 17) ja seuraava oli mielestäni klo 20.

Karitsan entrecotea, friteerattua karitsan kateenkorvaa, sipulipyreetä, lehtikaalia ja melassikastiketta
Kahdesta pääruoasta ensimmäinen oli mielestäni onnistuneempi kokonaisuutena, vaikkakin karitsasta pidin muuten enemmän. Mielestäni jompi kumpi annoksista olisi vaatinut vielä jonkun lisäkkeen tai vaihtoehtoisesti sen olisi pitänyt kooltaan suurempi. Molemmat pääruoka-annokset olivat melko pienet, joten syömistä olisi saanut olla enemmän. Muuten menu oli kaikenkaikkiaan onnistunut ja noudatti hyvin annettua teemaa.

Valkosuklaa-pistaasi ’blondie’, mustikkamoussea, sitruunajogurttia ja jäätelöä paahdetuista vaahtokarkeista. Todella kaunis annos ja maut kohdallaan. Jälkiruoat on aina lemppareitani, niin myös tämä.

Kommentit

Suositut tekstit