Onko sushibuffetista mahdollista saada hyvää ja laadukasta sushia?


Ravintola Maruseki, Tampere
 Syksy näyttää jo saapuneen, ja minulle se on tarkoittanut paluuta takaisin Turkuun ja opiskelujen pariin. Maisteriopinnot jatkuvat nyt siis minun osaltani, tosin melko vähäiseltä tuo syksyn kurssimäärä omaan silmään näyttää. No hyvä näin! Siskoni Janina on taas aloittanut omat yliopisto-opintonsa Tampereella. Olen ehtinyt jo tässä kuluneena aikana päästä auttamaan muutossa, ja näin ollen samalla tutustumaan hieman paremmin Tampereen ruokatarjontaan. Olimme jo aiemmin sopineet sunnuntain ohjelmaksi suunnata sushibrunssille Maruseki-nimiseen japanilaiseen ravintolaan. Janina oli ehtinyt jo testaamaan paikan muutama viikko takaperin, ja kuvien ja kokemusten perusteella halusin ehdottomasti sushirakastajana päästä testamaan kyseisen paikan. Sunnuntaisin Maruseki tarjoaa sushibuffettia 27 euron hintaan. Ja tämä buffet oli todellakin hintansa arvoinen. Maruseki tarjoaa myös lounasta, take-awayta ja iltaisin on käytössä laaja erillinen menu. 
Siskot "tehokkaina" muuttoavussa
Konvehtirasian sain tuliaisena Tallinnasta
 Olimme varanneet netin kautta pöydän Marusekista, ja paikka yllätti minut ihanan rauhallisella ilmapiirillään. Ei melua ja hälyä, jota buffeteissa ja brunsseilla on tottunut kohtaamaan. Hintaan sisältyi lasilliset kuohuvaa ja lisäksi jälkiruokapöydän, joka nosti jo pisteitä heti kättelyssä.
Tästä lähtee!
Sushibuffetilta voisi odottaa melko yksinkertaista, suppeaa valikoimaa lähinnä maki-sushia, jonka tekemisessä on säästetty aikaa ja vaivaa. Määrän kasvaessa myös laadun voisi olettaa olevan normaalia heikompi. Olen testannut Helsingissä Kin sushin buffetin, ja se ei kyllä laadukkuudessaan tai tarjonnassaan yletä lähellekään Marusekin tarjontaa, vaikka hintaansa nähden oli myöskin oikein hyvä.
Marusekissa en voinut kuin ihaillen kerätä lautaselleni näitä toinen toisistaan taidokkaammin tehtyjä susheja, joissa jokainen tarjosi ihan uudenlaisia ja erilaisia makukokemuksia. Näin ollen vastaus otsikkoon, kyllä voi! Eikä tarvinnut lähteä edes Tamperetta kauemmas. Lohen lisäksi oli hyödynnetty taidokkaasti eri kalalajeja, myös kotimaisia. En edes tiedä, mitä kaikkea raaka-aineita sain maistaa ja kokea. Myös kasviksia, mm. munakoisoa oli hyödynnetty, eikä koristeluissa ja esillepanossa oltu tingitty.
Skål uudelle tamperelaiselle!
 
Lisää taidonnäytteitä
 Uusia susheja tuotiin tarjolle jatkuvasti, ja hulluuden vallassa ei syömistä olisi halunnut lopettaa ollenkaan. Monen tunnin ja aivan täyden mahan jälkeenkin oli tietenkin vielä pakko maistaa lisää ja lisää uusia. Tälle naiselle buffetit ovat sekä taivas, että kirous. Jopa minulle riittää tarpeeksi ruokaa, mutta stoppia syömiselle on sitten taas mahdoton tehdä. Muuten en oikeastaan hirveästi tykkää hakea sushia kotiin tai lounaaksi, sillä mielestäni hintaansa nähden yhden hengen annoslautaset ovat todella pieniä. Mielummin nään vaivaa ja teen itse sushia kotona, jolloin saa varmasti riittävästi syömistä. Tai sitten tilaan kahden hengen lajitelman... Onneksi on myös tarjolla Marusekin kaltaisia buffetteja, joissa susheja on mahdollisuus maistella vähän liiankin riittävästi.
Muutakin kuin kalaa
 Tampereella sushiravintoloita näyttäisi riittävän, ja jos joku osaa kertoa muita vähintään yhtä hyviä, niin antaa tulla! Itseasiassa taas pian Tampereelle matkaavana haluan tietää mihin ensi kerralla kannattaa suunnata Tampereen parhaita ruokaelämyksiä kokemaan? Ei välttämättä sushia, vaan kaikenlaisia vinkkejä otetaan vastaan!

Jälkiruokapöydän tarjontaa, juustokakkuja, suklaamoussea...

Ja näitäkin sai hakea onneksi lisää.. :)
 Täällä valmistaudutaan lomailemaan perheen kanssa seuraava viikko Turkin Sidessa auringon ja tietenkin hyvän ruuan parissa. Odotan jo nyt innolla pääseväni testaamaan turkkilaista keittiötä, joka kuulemani ja lukemani mukaan on todellisuudessa aivan kaikkea muuta, kuin sitä pizzerioista saatavaa kebappia. Palaillaan!
Nopeita pikkupitsoja iltapalaksi jääkaapin "jämistä".
Mustikkapiirakka pellillä. Hyvä ohje on ainakin vatkata kulhossa kananmunia (4-5), kaurahiutaleita ja -jauhoja (1-2dl), kookosöljyä (rkl), makeutettua herajauhoa (oman maun mukaan, (1-2dl), maitoa (1dl), maustettua jogurttia/rahkaa (1prk), kookossokeria (oman maun mukaan, muutama rkl esim). Taikina pellille ja mustikat päälle. Tämä on taas näitä omia sovelluksiani, joten en edes muista missä asteessa olen paistanut. 200 astetta riittää varmasti hyvin ja noin 30-40 minuuttia riittää. Tarkkaile kypsyyttä itse pohjan tummumisesta.
Ja taas sama suosikki ruokalistalla. Vuohenjuusto (leikattu kiekoiksi) paistuu parhaiten pannulla leivinpaperin päällä. Ei vaadi montaa minuuttia per puoli.
Brietä ja savujuustoa

Kommentit

  1. Moikka! Blogisi on todella kivaa luettavaa, saan täältä hurjasti inspiraatiota :) ja toi sushibuffet, olisin voinut myydä vaikka mummoni sen vuoksi! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kiitos ihanasta kommentista, kiva kuulla jos onnistun inspiroimaan myös muita :) Ja joo, ei ihan heti taida tulla eteen vastaavaa! Pitää ehdottomasti päästä taas pian nauttimaan uudestaan :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit