Välillä saa olla vähän laiska

Suklaa ei onneksi pääse loppumaan tästä talosta (paitsi tätä kirjoittaessa nämä äidin tuomat tuliaiset Tallinnasta on jo "huomaamatta" syöty).
En tiedä onko kesä (tai oikeastaan sen puute) saanut minut laiskottelemaan ruuanlaiton ja erityisesti leipomisen suhteen. Huomaan, että nyt esimerkiksi parhaat jälkiruuat ovat olleet nopeita, helppoja ja vanhoja tuttuja. Uusien reseptien tai monimutkaisempien jälkkäreiden ja leivonnaisten kokeilu on siis jäänyt normaalia vähemmälle. Kesä"lomalla" Porissa on lähinnä nautittu äidin ja mummun ruuista ja leipomuksista, syöty ravintoloissa, grillattu helppoja kesäherkkuja ja vedetty mielettömästi suklaata, jätskiä ja mansikoita naamariin.
Tätä superhelppoa jälkkäriä/alkupalaa on tullut tehtyä useampaan kertaan viime aikoina ja sitä olikin tarjolla jo viime postauksessa. Leipäjuusto voidellulle kuumalle pannulle, lisää esim. hunajaa, kermaa, fariinisokeria, kanelia... Hurjimmat voivat liekittää esim. liköörissä tai konjakissa.
Ja valmis annos ei tarvitse kuin yksinkertaisen lisukkeen. Paras (ja se perinteinen) olisi tietysti lakkahillo, mutta tällä kertaa tyydyin mansikkahilloon.
Toinen helppo juustoystävän herkku. Pannulla paahdettua vuohenjuustoa ja suolakeksejä. Toimii myös makeiden keksien kanssa ja esimerkiksi Digestive-keksit ovat myös oikein sopivia näiden seuraksi. Testattiin myös ruisleivän päällä kinkun kanssa ja toimii yhtä hyvin kuin myös esim. paahtoleivän kanssa.
Vuohenjuuston paistamista helpottaa pannulle laitettu leivinpaperi. Leikkasin juustosta sopivia, tarpeeksi paksuja kiekkoja ja iskin ne kuumalle pannulle leivinpaperin päälle. Hetki pannulla riittää molemmin puolin.

Olihan tätä silmänruokaa (erityisesti Channing Tatumia) pakko käydä ihastelemassa. Leffan juonella ei näissä tapauksissa ole mitään merkitystä...
Leffaeväät olivat vähintään yhtä herkullisia.
Tukholmasta sain tuliaiseksi tälläistä terveysherkkua. Renée Voltairen orgaaninen välipala sisälsi chian lisäksi mm. hamppua, raakakaakaota, manteleita ja kurpitsansiemeniä. Itse toin viime reissultani Tukholmasta Renée Voltairen cashewpähkinävoita. Peanut-, cashew ja mantelibutterit on minulla päivittäisessä käytössä ja niitä kuluu niin puuron kuin leivänkin päällä.

Hershey's-suklaa - harvinaista herkkua ulkomailta
Parasta ja (helpointa) jälkkäriä on kuitenkin jäätelö (suoraan purkista) ja mansikat. Jymyn lakritsista ja vaniljasta on tullut ehdoton suosikki ja näitä purkkeja on kulunut kiittettävällä tahdilla tässä talossa. Eihän näitä edes voi säästellä!
Kesäsalaatissa tällä kertaa grillattua hunajakanaa, vuohenjuustoa, mansikkaa ja balsamicoa.
Äidin kanssa tehtiin (taas) perinteinen mansikka-kermakakku. Tähän ei tarvita kuin peruskakkupohja, joka tulee nopeasti uunissa, kerman vatkaus ja mansikat. Laiskuudesta ja vanhojen suosikkejen leipomisesta puheenollen, tehtiin eilen äidin kanssa mokkapaloja, masaliisaa tai miksi niitä haluaakaan kutsua. Siinä on leivonnainen, joka ei ikinä petä ja on helppo tehdä.
 

Edellispäivänä tein myös superhelppoja brownieita. Tekemiseen ja paistamiseen menee alle tunti ja tähän löytyy ainekset aina kaapista. Mitä raaemmaksi ja sulavammaksi sen jättää keskeltä, sitä parempi! Yleensä tykkään käyttää oikeaa tummaa suklaata, mutta tällä kertaa käytin tummaa kaakaojauhetta.
Sulava brownie ja vaniljajäätelö = Yksinkertaista, helppoa ja niiiiin hyvää.
Superhelppo ja nopea brownie
- 150 g voita
- 3 dl makeuttamatonta tummaa kaakaojauhetta
- 4 kananmunaa
- 5 dl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoa
- Lisäksi pähkinöitä, marjoja ym. oman maun mukaan
Sekoita sulatettu ja hieman jäähtynyt voi ja kaakaojauhe. Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyesti. Sekoita joukkoon kaakao-voiseos. Lisää jauhot ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääntele sekaan valmiiki ruohitut tai kokonaiset pähkinät ja/tai esim. jäiset marjat.
Kaavi taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan tai ihan vaan pellille (tulee matalampia). Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia kunnes pinta on rapea ja keskikohta vielä pehmeä.
Anna brownien jäähtyä ja jähmettyä. Leikkaa pieniksi paloiksi ja nauti!

Kommentit

Suositut tekstit