Italialaisia makuja Osteria Ovossa


Aurinkoinen viikonloppu tuli vietettyä taas pitkästä aikaa Turussa. Turun asuntoni oli ehtinyt olla jo kuukauden päivät tyhjillään ja olikin kiva päästä taas nauttimaan hetkeksi oman kodin rauhasta ja Turun kesäisistä kaduista. Turku oli täyttynyt festarikansasta ja oli ihanaa olla taas kaupungissa, joka on jatkuvasti täynnä elämää. Odotankin seuraavia viikkoja Porissa, kun jazzit koittavat ja Pori tarjoaa todellakin sitä parastaan. Ihmisiä ja tapahtumia, niitä tänne kaivataan! Poriin avautuu, ja on avautunut myös uusia ravintoloita, mikä on enemmän kuin toivottua jes! Hienoa saada Poriinkin enemmän tarjontaa ja uusia juttuja.
Turussa taas tarjontaa ja meinkiä riittää. Sunnuntaiksi olin sopinut terassilounaan omille lähinurkilleni keväällä avattuun Osteria Ovoon. Italialaisen ravintolan takana vaikuttaa sama pariskunta kuin Hansatalon Pizzariumissa, josta löytyy lisää aiemmasta postauksesta Turun parhaista pizzoista.
Vuosi sitten vierailin itse Italiassa Roomassa ja oli ihana palata samoihin aitoihin italialaisiin makuihin ravintolassa, joissa suurin osa raaka-aineista tulee suoraan italiasta.

Parasta seuraa ja täydellinen ilma
Vihdoin oli mahdollista nauttia aurinkoisesta kesäpäivästä täällä Suomessa ja siksi halusimme ehdottomasti pöydän ulkoa juuri avatulta terassilta. Osteria Ovo sijaitsee aivan Tuomiokirkkosillan vieressä jokirannassa. Miljöö, ilma ja seura tarjosivat mitä parhaimmat puitteet onnistuneelle sunnuntaipäivälle ja ravintolakokemukselle. 
Onnistunut oli myös valintamme ruuan suhteen. Päädyimme ottamaan pizzamenut, jotka tarjosivat todellakin rahoille vastinetta. Nälkä ei todellakaan jäänyt (edes minulla) tämän menun jälkeen!
Alkuun tarjoiltiin antipasto-lajiltelma, josta riitti syötävää. Talon focacciaa, leipää, bruchettaa (oliiviöljyllä tietenkin) ja omia suosikkejani eli erilaisia italialaisia leikkeleitä ja juustoja. Talon lämpimiä oliiveja ja lämpimiä friteerattuja liha- ja oliivitäytteisiä "palleroita". Lisäksi talon päivän keittoa, joka oli tällä kertaa kikherneistä valmistettu tahna. Maistui erityisesti leivän kanssa!

Maittavan, ja jo itsessään täyttävän alkuruoan jälkeen päästiin itse asiaan eli siihe pizzaan! Kuva ei anna oikeutta tälle pöydän kokoiselle pizzalle, jonka kokoa ihasteltiin jo pöytään kannettaessa. Levypizza sisälsi kolmea erilaista makuyhdistelmää. Munakoisoa, basilikaa ja mozzarellaa sisältävä pizza nousi melkein suosikiksemme, vaikkei sieniä, ricotta-juustoa ja prosciutto-kinkkua, sekä kirsikkatomaatteja, mozzarellaa ja kinkkua sisältävät olleet todellakaan yhtään sen huonompia. Oliiviöljyssä ja juustossa ei oltu säästelty italialaiseen tapaan ja pizzat olivatkin todella maukkaita ja täyttäviä.

Pizzan puolitus onnistui pöytään tuoduilla pizzasaksilla.

Pizza maistui ja lankku tyhjeni. Vielä oli vuorossa menuun kuuluvat jälkiruoat ja italialaiset espressot.

Jälkiruoaksi sai valita haluamansa listalta. Listalta valikoitui pannacotta Nutellalla ja annos jogurttijäätelöä mansikoilla, jolloin päästiin maistelemaan vielä lisää erilaisia makuja.

Aurinkoinen jokiranta, tässä kelpasi lounastaa pitkän kaavan mukaan.

Ainoleenan upea tatuointi lähikuvassa. Kuvassa on siis Ainoleenan oma chihu-hauva Bambi.
Ja tämmöinen ihana hauva minulla oli seuranana lauantaina. Roosan ja
nallukka-Keijon kanssa oltiin nauttimassa auringosta jokirannassa.
Kuvassa olevaa frozen yogurttia omilla lisukkeilla saa kesän ajan Aurasillan vieressä olevasta
Jäägurtti-nimisestä kojusta.

Kommentit

  1. Onpas tää sun blogi ihana, ihan mahtavia ruokia ja ruokakuvia! Parasta heti syömisen jälkeen on lukea muiden syömisistä, haha ;) Odottelenkin innolla sun arvioita Porin uusista paikoista, niin tietää sitten, mitä sinne suunnatessa kannattaa käydä testaamassa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos :) Joo samaa mieltä, muiden ruokakuvien katseleminen on kyllä parasta heti sen itse syömisen jälkeen! Ite ainakin haen tosi paljon ideoita muilta ihmisiltä ja ravintoloilta Instagramista ja haaveilen kaikista paikoista minne haluaisin päästä syömään. Ja joo pitää päästä mahdollisimman pian testailemaan näitä Porin uusia paikkoja! Ainakin jazzien ajaksi on tulossa vielä lisää pop-up tyylisiä kahviloita ja ruokapaikkoja. Usein täällä Porissa vaan kokkailee mielummin kotona, kun puitteet on paremmat ja saa kokata koko perheelle :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit