Ruokamatka Tampereelle Ravintola Masuuniin ja uusia makuja kotikeittiössä

Neljän ruokalajin illallinen Ravintola Masuunissa Tampereella näytti tältä
Olin jo täysin unohtanut osallistuneeni Instagramissa kilpailuun, jonka palkintona oli neljän ruokalajin illallinen kahdelle Ravintola Masuunissa. Kun sain tietää voitostani, olin enemmän kuin iloinen ja vielä enemmän yllättynyt! Minä, joka en ikinä voita missään, olin voittanut palkinnon, joka ei paremmin olisi voinut minulle sopia. Selailen usein eri ravintoloiden ja niissä käyneiden ihmisten kuvia ja postauksia Instagramissa ja Facebookissa, ja kuva kauniista ruoka-annoksesta oli alunperin johdattanut minut Ravintola Masuunin Instagram-tilille. Lisäksi olin lukenut hyviä arvosteluja tästä ravintolasta ja siitä, kuinka se laadukkaisiin raaka-aineisiin ja lähiruokaan keskittyvällä konseptillaan pyrkii erottautumaan itselleni ainakin muodostuneesta ei-niin-imartelevasta hotelli- ja ketjuravintoloiden leimasta.
Masuuni on yksi Rotisseur-kilvellä varustetuista ravintoloista
Keittiön tervehdyksenä vasikkaa

Ihana seura ja viinit maistelussa! Todella asiantuntevaa ja hyvää palvelua.
Erityiskiitos siitä, kuinka tarjoilija kertoi raaka-aineiden alkuperästä ja tiloista,
joista ravintola niitä hankkii.

Kylmäsavusiikaa, marinoitua parsaa ja kananmuna.
Nämä annokset muuttivat täysin mielikuviani
ketjuravintoloiden annoksista ja ruuan tasosta...


Kyyttöä kahdella tavalla, perunaterriini ja sinappikastiketta.
Kyytönliha oli peräisin Ruovedeltä ja itse en ainakaan muista syöneeni ennen kyyttöä.
Eri osista jauhetusta lihasta tehty pihvi oli kyllä ehdottomasti molempien lemppari!


Ternimaito Crème Brûlée ja mansikkaa
Tätä annosta edelsi annos kotimaisia juustoja ja ravintolan omaa hilloketta.
Juustot olivat Mouhijärveltä Herkkujuustolan tilalta, jonka juustoihin olen itsekin tutustunut jo aiemmin.
Porin Mikkolan Prismalla on näitä ainakin valikoimissaan ja voin suositella! Ainakiin Heidi-, Väinö- ja Hilma-juustot kannattaa ottaa testaukseen, jos on mahdollista saada käsiinsä näitä juustoja :)

Tampereen ravintolat eivät ole tulleet minulle vielä kovinkaan tutuksi, ja jos hyviä vinkkejä löytyy, niin saa ehdottomasti kertoa! Muutamia ravintoloita on mielessä joita haluaisin päästä Tampereella testaamaan. Itse voin nyt ainakin suositella Ravintola Masuunia, jonka moni varmasti jättäisi huomiotta hotelli- ja ketjuravintolan leiman takia. Tämä ravintola osoitti, että näidenkin joukosta löytyy helmiä!
Tampereelta suunnattiin takaisin Poriin ja oltiin haettu myöhempää iltaa varten pussit täyteen
suklaa- ja jogurttipähkinöitä Punnitse&Säästä-kaupasta.
Lisäksi ostettiin muutama raakasuklaapatukka ja tummasuklaalevy testaukseen.
Lisäksi kotona odotti äidin tuliaiset Puolasta. Kuvassa olevat konvehdit olivat melkein
yhtä maukkaita kuin peanutbutterilla täytetty suklaalevy,
joka maistui niin, etten kuvaa edes ehtinyt ottaa.
Välillä jotain suolaista makeiden välissä. Yöpalaksi valmistui nopeasti kaura- ja ruisjauhoista tehty leipä uunissa.
Päällä tuorejuustoa,kinkkua, tomaattia, basilikaa ja perinteistä Oltermannia.

Testasin viimeksi 3 kaverin valkosuklaa-vadelmajätskiä. Nyt valittiin mansikka-vanilja.
Tosi raikas ja toimi ainakin minulla ja siskolla hyvin browniesien ja Daim-muffinssien kanssa.

Testailin vähän raakakakkujen tekoa.. Maku oli hyvä, rakenne ei...
Toin Turusta Pure Foodinista onneksi tuliaisena vähän paremman näköisiä raakaleivonnaisia...
Mansikkaista kakkua olen maistanut ennenkin, mutta nää minttusuklaiset pienet leivokset oli superhyviä myös!

Sunnuntain alkupalaa. Toast skagen ruohosipulilla.

Innostuin jo Roomassa pizza biancasta (white pizza, valkoinen pizza), eli tomaattikastikkeen sijasta pizzapohjan päälle levitetään ranskankermaa tai tuorejuustoa. Olen huomannut, että monet pizzaa tarjoavat ravintolat ovat myös ottaneet tämän listalleen täällä Suomessa. Täytteeksi laitoin tällä kertaa lisäksi katkarapuja, fetajuustoa ja basilikaa. Käytin pizzapohjan tekoon ruis-, vehnä- ja kaurajauhoja sekaisin ja lopputulos oli tosi rapea.

Kommentit

Suositut tekstit