Näin minä vietän sunnuntaipäiväni

Perjantaina venäjän kielen tentin jälkeen pakkasin laukut ja lähdin kohti Poria. Kyseessä oli tämän kevään viimeinen tentti ja olo oli sen mukainen! Nyt lomaillaan viikko Suomessa ja sen jälkeen pääsen viettämään todellista lomaa siskoni kanssa Playa De Las Americasiin auringon alle.
Oreo-brownie
Porissa kotona vietän aina todellista ruokalomaa, sillä parasta on päästä kokkailemaan ja leipomaan, kun on muitakin syöjiä kuin minä itse... Sunnuntaina oli lisäksi äitienpäivä, jota perinteistä poiketen vietimme kotona. Yleensä olemme lähteneet juhlistamaan äitiä jonnekin ravintolaan.
Itseasiassa tällä kertaa äiti oli itse valmistanut päivällisen, ja minä olin luvannut hoitaa leipomisen. Luvattiin viedä äiti brunssille sitten heti kun siskoni kisadieetti on ohi, ja hänkin pääsee mukaan. Vaikka siskoni Janina ei ole nyt puoleen vuoteen osallistunut minun kokkailujeni ja leipomuksieni maisteluun, löytyy kotoa onneksi neljä muuta, jotka saavat (tai joutuvat) niitä syömään. Nuoremmasta siskostani Juliannasta on onneksi saatu koulutettua aikamoinen herkkusuu siskojensa tapaan, ja hänestä on nyt puolen vuoden aikana saanut monet kerrat herkutteluseuraa, kun Janina on syönyt vieressä omia "herkkujaan".
Ehdottoman parasta jätskiä sai onneksi myös Porin Prismasta!
Uutta lakritsimakua ei tosin ollut vielä tullut, joten päädyin hyväksi todettuun suklaaseen.
Myös vaniljaa voin suositella. Jymyn jätskeissä todella maistaa aidot, luonnolliset maut.
Plussaa luomuraaka-aineista, sekä siitä, ettei näihin ole tungettu mitään ylimääräistä!
Toinen sunnuntaijäätelöni oli 3kaverin vadelma&valkosuklaa.
3 Kaverin jätskejä olen syönyt ennenkin ja eihän näistä voi olla pitämättä. Lakritsin ystävänä
odotan myös heiltä ilmestyvää lakritsinmakuista jäätelöä, sekä korvapuustijäätelöä.
Kuten Jymynkin jäätelöissä, myös 3 Kaverin jäätelöissä panostetaan puhtaisiin,
lähellä tuotettuihin raaka-aineisiin. Olen jo aiemminkin sanonut, kuinka itse arvostan
erityisesti näitä seikkoja kaikessa ruuassa.
Minulla oli kunnianhimoinen tavoite tehdä korkea juustokakku, jossa mansikkamoussen osuus olisi ollut juustokakkukerroksen tapaan myös korkea. Mousse ei kuitenkaan ehtinyt jähmettyä ja se valui lopulta pitkin kakkua. Hätäinen pelastus, ja lopputulos on tässä. Ei siitä niin kaunista tullut, mutta maku oli kuitenkin hyvä.
Espanjalaisia mansikoita kotimaisia odotellessa ja
Janinan poimimia kukkia lenkkipolun varrelta.
Ensi kerralla tarvitsen sen isomman purkin.
Lindtin Cookies&Cream-suklaa.Suurena Milka Oreo-suklaan fanittajana uskallan jopa todeta tämän olevan parempaa!
Aivan mieletöntä. Kaunis paketti ja myös suklaapaloissa oli ihania tekstejä.
Siskoltani Juliannalta löytyi Milkan Oreo-suklaata, ja vertailimme näitä keskenään siinä syödessämme.
Myös Oreo-hullu siskoni sanoi tämän olevan ehkä jopa parempaa!
Epäonnistuneen kakun lisäksi tein Oreo-brownieita.
Tein Oreo-keksimurusta ja voista pohjan jonka päälle kaadoin brownietaikinan.
Paistoin silikonivuuissa ja lopulta muotoilin niistä "palloja".
Näin siis minun sunnuntaini kuluvat. Yleensä leipoessa, ja jos ei kakkuja synny niin sitten täytyy ainakin olla jäätelöä ja vähintään suklaata. Myös erilaisia juustoja testailen ja tällä kertaa syötiin Juliannan kanssa Prismasta löytämäni vuohenmaitojuusto, jonka tuottajana oli lähitila Satakunnasta. Todella hyvää, harmi etten enää muista tilan nimeä... Paistettiin lisäksi lettuja ja ajattelin tehdä lettukuvista myöhemmin oman postauksen, sillä niitä teen usein ja kuvia riittää!

Kommentit

  1. Oi vitsit ihanan näkösiä! Oot kyllä taitava :) Mullakin lemppareihin kuuluu just jätski ja suklaa! Onks sulla ihan viikottaisena tää herkuttelu"perinne"?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Joo ne on kyllä aina hyviä, suklaa on mulla varmasti se suurin intohimo. Ja joo on! Perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin annan itseni herkutella oikein kunnolla ja joskus vähän liikaakin. Aika usein myös viikollakin, en ole ikinä halunnut kieltää tai rajottaa itseltäni mitään ja se on toiminut minulla hyvin. Nautin hyvästä ruuasta ja herkuista :) En kuitenkaan ikinä korvaa herkuilla kunnon aterioita, eli syön aina kunnon ruokaa ensin ja nämä herkut on sitten vasta yleensä jälkkärin jälkkäreitä :) Viikonloppuisin on muutenkin kiva kokkailla kunnolla tai käydä ravintoloissa, eikä nyt heti tule mieleen viikonloppua ilman suklaata ja muita herkkuja :)

      Poista
  2. Ihailtavaa, että voi herkutella hyvällä omalla tunnolla ja oikein kunnolla ja silti oot noin upeessa kunnossa! :)
    Saiskos sulta kysellä, miten treenailet/pidät kropan noin hyvässä kuosissa hekuttelusta huolimatta? Wau!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Juu sitä välillä ihmettelee itsekin, mutta tärkeämpää itselle on kuitenkin se hyvä olo ja elämästä nauttiminen. Treenaaminen on siis minulle vain yksi tärkeä osa elämää, josta todella tykkään ja nautin. En ole ehdoton treenaamisen suhteen, kuten en ole ruuankaan eli teen/syön sitä mistä tykkään ja mikä tuntuu hyvältä :) Itselle se on jo kauan tarkoittanut salitreenaamista. Tykkään haastaa itseäni ja rakastan päästä yksin treenaamaan ja keskittymään omaan tekemiseen. Käyn viikossa noin neljä kertaa salilla, ja treenit painottuvat kropan eri osiin. Tämän lisäksi en oikeastaan tee mitään muuta. Aeroobista treeniä (juoksua ym.) en harrasta, koska en siitä pidä. En tykkää edes pyöräilystä ja valitsen hissinkin portaiden sijasta :D En ole siksi mitenkään esimerkillinen tässä suhteessa ja sen vuoksi en treenailustani kirjoittele. Mielestäni kaikkien pitäisi löytää se "oma juttu" liikunnankin suhteen, eikä mennä esim. salille tai lenkille vain siksi, että "muutkin menee" tai että se olisi jotenkin muodissa. Niin ja treenaamisen lisäksi syön usein ja säännöllisesti ja muistan juoda paljon vettä. Uskon, että tätä noudattaa moni muukin toivottavasti :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit