Kaikki se mikä tekee minut onnelliseksi

Viikko Playa de Las Americasissa on takana ja voin sanoa todella nauttineeni lomasta kaikin tavoin. En voisi enempää vaatia, kun saa lomailla nauttien ruuasta ja auringosta rakkaan siskon kanssa. Matkustamisessa minulle yksi tärkeimmistä seikoista on ehdottomasti kerätä ruokakokemuksia. Matkoilla avautuu mahdollisuus päästä maistamaan täysin uudenlaisia ja erilaisia makuja. Teneriffan lomalla tarkoituksenamme oli siskoni kanssa rentoutua täysin auringon ja ruuan parissa ja onnistuimme tässä kyllä paremmin kuin hyvin. Kulinaristin näkökulmasta paikka ei ehkä kuitenkaan ole välttämättä se paras lomakohde, mutta täytyy myöntää, että onnistuimme joka päivä löytämään uudenlaisia makukokemuksia ja myös mielettömiä paikallisia makuja kanarialaisesta keittiöstä. Jokainen illallinen oli onnistunut, ja hintatason ollessa melko alhainen, sai joka ilta syödä monen ruokalajin menuja miltei pilkkahintaan.

Tässä tulee nyt lomakuvia painottuen, mihinkäs muuhunkaan, kuin ruokaan! Kaikkia ruokia ei tullut tietenkään kuvattua, ja monet ruokakuvat ovat niin hämäriä tai epäselviä, etten viitsi niitä julkaista. Tässä nyt kuitenkin pieni katsaus siitä, mitä meidän nautinnollinen loma muun muassa sisälsi. Itsellekin on ihanaa palata muistelemaan kuvien kautta kaikkia niitä mielettömiä makukokemuksia, mitä viime viikko tarjosi.
Sienikeittioa. grillattua paikallista vuohenjuustoa ja karamellisoitua päärynää alkuruokana.
Miksei näitä jätskejä saa Suomen jäätelökioskeilta?
Espanjan supermarkettien konditoriatiskit ja suklaahyllyt houkuttelivat meidät joka ilta testailemaan  illallisen jälkeen hotelliin päästyämme erilaisia leivonnaisia ja suklaita. Uusia suosikkeja löytyi ja harmittaa, ettei Suomessa ole samanlaisia valikoimia...
Ekan illan suklaat. Uutta ja vanhoja hyviä tuttuja myös seassa...

Ihania jälkkäreitä riitti joka ravintolassa.
Keskellä tyypillinen jälkiruoka kanarialaisesa keittiöstä: Frangollo.
Todella erikoinen mutta maukas, vähän puddingmainen koostumus.
Edessä vähän tutumpi sisältä sulava lämmin suklaakakku. Ah miten hyvää!

Lähikauppamme tarjosi mm. tälläistä kakkua.
Ja katsokaa tuota palan kokoa ja hintaa! Näitä palattiinkin sitten hakemaan joka ilta.

Konditoriatiskin tarjontaa... Valinnanvaraa riitti!

"Tätä ei olla vielä maistettu!!!" Suklaahullut taas lempiosastollaan.
Olihan tää lentoateriakin ihan maistuva...
Paluulennolla ehkä maistuvampi jopa!

Hotellilla odotti skumppatarjoilu! Ja mikä parasta, lapsia ei päästetty tähän hotelliin.
Ah mikä rauha!


Hotellin altaalla korkattiin eka paikallisen valmistajan suklaalevy.
Ja mikä ihana aurinko ja lämpö!

Good morning!
Parvekenäkymä illalla
Lisäksi hotellimme aamupala saa minulta täydet pisteet. Brunssitasoinen aamupala tarjosi joka aamu todella runsaan valikoiman mm. hedelmiä, leipiä, lämpimiä ruokia, lettuja, croissantteja, espanjalaisia leikkeleitä, makkaroita ja erilaisia makeita leivonnaisia ym... Itselleni todellista luksusta oli juustopöytä, josta löytyi joka aamu valikoima erilaisia espanjalaisia juustoja. Kaipaamaan tulen ehdottomasti myös omaa kokkia, joka jokaikinen aamu paistoi meille munakkaita ja lettuja - saisinko tälläisen kotiin kiitos? Aamupalan parissa vierähtikin joka aamu miltei kaksi tuntia, kun tarjontaa riitti. Ihan parasta!
Näitä oli tarjolla jokaisessa paikallisessa ravintolassa: Papas Arrugadas - canarian potatoes.
Pieniä pyöreitä ja makeita.

Turskaa
Useisiin annoksiin kuului kanarialaiselle keittiölle tyypillisiä kastikkeita kuten
mojokastiketta, vihreäpippurikastiketta ja mielettömän hyväksi havaittua pähkinäkastiketta.
Tuli mieleen peanutbutter, jota itse käytän päivittäin.


Sisäfileepihvit suoraan grillistä, ei ole parempaa!

Tästä kuvasta ei edes erota miten suuria kakkupalat oli!

Espanjalainen juustolautanen, juustohullulle maistuu!

Goatcheese salad for starters
Valmiina illalliselle


Meatlovers

Pähkinäistä "snickers"kakkua, tätä pitää koittaa tehdä itsekin!

Illan suklaat ja kakut hotellilla
Pinaattijuusto"pies"
Pienen odottelun jälkeen saatiin pöytä tästä libanonilaisesta ravintolasta.
Ja onneksi saatiin, nam mitä makuja!

Yhden illan saaliit näytti tältä. Siskon Nike-kokoelma
sai taas täydennystä.
Sushitime! Ravintola oli ihanan tunnelmallinen ja loistava
palvelu, niin kuin kaikissa muissakin ravintoloissa.


Suklaakakku kanarialaiseen tyyliin
Mousse de Gofio - perinteinen paikallinen jälkiruoka
Taas yhden illan/yön herkut kuvassa. Tästä kakusta tykättiin molemmat erityisesti.
Goatmeat

Parasta espanjalaisessa keittössä - tapakset!
Takaisin kotiin. Onneksi matkalaukkuihinkin pakattiin sen verran suklaata,
että pärjätään ehkä hetken aikaa...

Kommentit

Suositut tekstit