Insinööritkin osaavat leipoa
Partytime! |
Eilen vietimme pienellä tyttöporukalla ihanan ystäväni Roosan valmistujaisjuhlia. Tuore insinööri oli valmistanut niin upeat tarjoilut, että pakkohan näitä on esitelle muillekin.
Nauttikaa ja ihailkaa!
Nauttikaa ja ihailkaa!
Taitava leipuri oli taikonut näin upean kaksikerroksisen kakun. |
Sokerimassan sisältä paljastui vadelma-valkosuklaatäytteinen herkkukakku. |
NAM! Tarjolla mm. sinihomejuustokinkkupiirasta, kanamozarellasalaattia, nakkipiiloja... Ja miten kaunis kattaus! |
Pettämätön yhdistelmä, mansikat ja suklaa. |
Nämä sisältä ihanan sitkeät marengit olivat ehdottomasti omia suosikkejani. Marenkia onkin helppo tehdä itse, kunhan muistaa erotella valkuaiset hyvin ja käyttää kuivia puhtaita kulhoja ja välineitä! Näin ainakin minä olen onnistunut. Heti kun kotimainen mansikkasato alkaa, aijon tehdä kunnon mansikkapavlovan. |
Ainekset (pelti):
6
dl sokeria
5
dl vehnäjauhoja
2
tl vaniljasokeria
4
tl leivinjauhetta
6
rkl tummaa kaakaojauhetta
3
dl kiehuvaa vettä
300
g sulatettua voita tai margariinia
4
munaa
Voikreemiin:
150
g voita
5
dl tomusokeria
4
tl vaniljasokeria
Kuorrutukseen:
200-300
g maitosuklaata
25
g valkosuklaata
Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja
kaakaojauho keskenään.
Kiehuta vesi ja sulata voi.
Hämmennä nesteet puukauhalla kuivien aineiden
joukkoon.
Lisää puukauhalla sekoittaen vielä munat yksitellen
taikinaan.
Paista piirakkaa 30-35 min 200 asteessa.
Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen kreemin ja suklaan
laittoa.
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kunnolla vaahdoksi (5-10
min).
Lisää joukkoon vaniljasokeri.
Levitä notkea kreemi jäähdytetyn pohjan päälle ja
laita suklaan sulatuksen ajaksi pakasteeseen, jotta
lämmin suklaa ja pehmeä kreemi eivät sekoitu
keskenään.
Sulata suklaat mikrossa erillisissä astioissa.
Levitä maitosuklaa nopeasti kovettuneen kreemin
päälle. Voit lisäksi vedellä tikulla tai veitsellä marmorikuviota piirakan pintaan.
Anna jähmettyä ja nauti!
Säilyy jääkaapissa ja maistuu ehkä jopa paremmalta seuraavina päivinä...
Anna jähmettyä ja nauti!
Säilyy jääkaapissa ja maistuu ehkä jopa paremmalta seuraavina päivinä...
Voisitko joskus kertoa tarkemmin täällä blogissa sun normi ruokavaliosta ja treenailuista? :)
VastaaPoistaMulle tämän koko blogin pitämisen ajatuksena oli oikeastaan vaan saada jakaa esim. Instagramia laajemmin ruokakokemuksia ravintoloista ja omista kokkailuista ja leipomisista. Ja kuuluvathan nämä kaikki kuuluu osana siihen mun "normi ruokavalioon"? En edes oikeastaan noudata mitään ruokavaliota ja omat ruokatottumukseni esim. suklaan ja herkkujen syömisen suhteen on kaikkea muuta kuin esimerkillistä.. :D En myöskään koe kovin mielekkääksi alkaa ottamaan kuvia jokapäiväisistä arkisista aamupuuroista tai perunamuuseista ja lihapullista, joiden ulkonäköön en jaksa panostaa. Haluan nyt kuitenkin pitää tämän blogin sisällön siinä, mihin olin sen suunnitellutkin ja mistä itse koen kiinnostusta kirjoittaa ja jakaa kuvia :) Treenailuista sun muista kannattaa käydä lukemassa niihin juttuihin suunnatuista blogeista. Esim. siskoni kirjottelee omasta treenaamisestaan omassa blogissaan: http://janinahillman.blogspot.fi/ . Mulle treenaaminen on vain yksi tärkeä osa elämää, joka saa minut voimaan hyvin. Treenailen itse vaan salilla, koska siitä todella tykkään. Minkäänlaista aeroobista (juoksua ym.) en esimerkiksi harrasta, koska en pidä siitä ollenkaan. Mielestäni kaikkien pitäisi muutenkin liikkua ja syödä oman kropan ja kiinnostuksen mukaan, eikä pyrkiä kopioimaan muiden tottumuksia tai tapoja.
Poista