Kaskis

Ensimmäisenä sokerisuolattua siikaa, kukkakaalia ja rapua 

Hävetti jo etukäteen, että vasta vuoden kuluttua Kaskiksen avauduttua Kaskenkadulle Turkuun pääsin itse maistelemaan sen maasta taivaaseen kehuttuja annoksia. Odotukset olivat siis todella korkealla, kun me kolmen naisen voimin saavuimme pieneen Kaskikseen. Pöydät olivat odotetusti täynnä ja jouduimme hetken odottelemaan, että meille vapautui pöytä.
Ihanat seuralaiset. Luotto ruokakriitikko-ystäväni Ainoleena sekä Anni

 Kaskiksen ruokafilosofia ruokaa ja ruuanlaittoa kohtaan miellyttää erityisesti. Ruoka on puhdasta, tulee läheltä ja raaka-aineissa panostetaan luomuun ja lähiruokaan. Asioita, joita itsekin arvostan omassa ruuanlaitossani. Kaskis-menuun sisältyi 6 ruokalajia, antaa kuvien puhua puolestaan. Kuvien laatu ei kuitenkaan tee oikeutta ruuan laadulle ja annosten kauneudelle. 



Kaskiksen oma kebab oli hauska yllätys. No words needed. Ja joku vielä vielä oikeasti väittää kebabpizzerioista saatavan hyvää kebabbia...
Lisää lihaa seuraavaksi, sopii minulle.
Paahdettua mustajuurta, tummaa sipulilientä ja savukylkeä


"Bouillabaisse Kaskis"
Annoksesta löytyi jos minkämoista merenelävää. Nam!

Glaseerattua possunposkea, sitruunaa ja maa-artisokkaa.
Lisäksi pöytään tuotiin sitruunavoiperunoita. Mielettömän kaunis ja tarpeeksi suuri annos.
Kunnolla lihaa, jes!
Xoco Kaskis
Suklaafanaatikkona toivoin saamastani suosituksesta jälkiruoaksi Xoco Kaskista porkkanakakun sijasta. Itse olisin mielelläni ottanut molemmat, sillä porkkanakakku kuuluu ehdottomiin lempikakkuihini. Menun kruunasi siis kaunis taidonnäyte Xoco Kaskis, jonka selitettiin olevan Kaskiksen oma minttupuffet-jäätelö. Sitä se olikin ja paljon enemmän. Jäätelö, jossa todella maistoi mintun, pehmeät suklaakeksit ja suklaakreemit - ihan täydellistä. Tämä herkkusuu olisi syönyt tätä mielellään enemmänkin ja "onneksi" Anni ei jaksanu omaansa loppuun, vaan sain senkin syötäväksi.

Kollaasi menusta
 Menun nautittuani jopa minä voin sanoa olleeni täynnä. Kaskiksessa ei ole sorruttu panostamaan ulkonäköön annoskokojen kustannuksella. Täältä sai molemmat ja paljon enemmän. Menun nautittuani en epäile enää yhtään, miksi Kaskis kantaa titteliä Turun parhaimpana ravintolana.

Karoliina

Kommentit

Suositut tekstit